05 mars 2014

Kompetent eller lämplig psykolog?

Ush, vad jag saknar min förra samtalskontakt som jag hade på vårdcentralen. Jag kan inte förstå hur man kan förflyttas till ett annat ställe där man känner att man inte riktigt är välkommen. 
Jag förstår att det måste finnas nyexaminerade psykologer också, men hallå?!? Min kan inte ha mycket erfarenhet av det jag gått och går igenom.  Tycker inte alls att han vet vad han gör?! ( Jag har säkert ingen rätt att säga så, men vad besviken jag blev.)
2 gånger har vi träffats och han frågade hela tiden om vilken slags hjälp jag behöver, vad är mest akut osv? 
Ska inte han kunna läsa lite mellan raderna och avgöra eller åtminstone föreslå att vi kanske ska börja med det eller det?! Hur ska jag veta? Nog för att jag är intresserad av psykologi men när varken koncentrationen eller minnet funkar så bra kan jag inte läsa till mig kunskap om hur jag ska gå vidare.
Jag har alltid klarat mig själv, testat själv, sökt efter svar, jagat och jagat och så ska man behöva veta hur och vilken hjälp jag ska få! Fattar inte riktigt???
Skulle jag vara utbildad inom detta, så är det en hel annan sak, eller är det? 
Jag kanske inte alls förmår att tänka ut vad som är bäst för mig eftersom jag gärna pressar mig själv för hårt, vill mycket, sover dåligt, stressar och jagar,  samt att jag har en komplex värkproblematik. Hur ska jag mitt i mitt kaos hjälpa mig själv, eller ännu mindre hjälpa en psykolog på vägen till min egen hälsa?! TELL me how?!
Jag behövde 2 olika läkarens bedömning om mitt tillstånd innan jag överhuvudtaget funderade på att sjukskriva mig, en total kollaps var på gång med riktigt tråkig utgång. Så envis är jag ! Tillbaka ska jag, men jag vill bara ha verktygen så att jag kan börja montera ner det som ska ner och bygga upp det som bör byggas upp! 

Nu väntar jag fortfarande på ett samtal från psykologen som lovade att ringa mig inom 1 vecka, nu är vi inne på 3:e veckan och jag har inte hört något från honom!!!
Ifrågasätter hans kompetens och sätt att handskas med människor......????
Funderar på att ringa min vårdcentral igen... Suck!
Nu måste jag sova, men behövde skriva av mig lite bara :) Natti natti!

1 kommentar:

Malin sa...

Jag tycker att du ska följa din känsla och begära en psykolog med erfarenhet av utmattning. Det är väl schysst att få känna att man har något att säga till om men det ska INTE ge känslan av okunskap. Det du behöver är ju någon som kan ge dej alternativa sätt att reagera på stress, som kan vara din broms och som hjälper dej att komma in på ett nytt spår i livet - du har rätt att kräva att du får göra det med någon som kan utmattning - för du ska inte behöva läsa på!
Kram