14 juni 2014

Dag 2 - Tyskland genom Hamburg

Båtresan gick sådär, vi båda + Lazy har sovit dåligt pga aircondition och oljud från andra hytter.
Lazy vägrade göra nr 2 på hundrastplatsen, hon föredrog att klämma fram en korv mitt i gången. 

Båten var i hamn kvart över nio och åkte vi raka vägen till Citti Mart och handlade lite. Lazy fick nosa och dricka innan vi fortsatte våran resa neråt förbi Hamburg. Vi pausade efter 2 timmars körning och tog oss lite att äta, medans Lazy nosade omkring på en äng. 
Resan går bra än så länge, Lazy flämtar en hel del, jag är fruktansvärt trött och älsklingen bara kör på. Får se hur långt vi åker idag, får återkomma när vi kommit en bit till.
Nu har vi stannat en andra gång och åker våra sista timmar innan vi ska pausa för natten.
Det är mycket vägarbeten och rätt bullriga vägar. Vi kör alltså mot Frankfurt A7. Här i Tyskland har de visst lite söta smileysar, när vägarbeten börjar så är det sur min och slutar med glad min. Lite oseriöst men gulligt i alla fall. 
Naturen är fortfarande väldigt likt Sverige, så det ska bli kul att se när det blir en tydlig skillnad. 

LITA INTE FULLT UT PÅ GPS!
Kl.18.55
Vi skulle tanka och sedan "bara" ta oss till en feriepark. Enligt gps kordinatorn var det endast 4,8 km dit och vi hamnade på en liten skogsväg  och kunde inte vända. Vi kom aldrig till en feriepark utan åkte runt i ca 40 minuter för att hitta tillbaka till stora vägen. Suckar väldigt högt just nu!!
SUCK!
Äntligen har vi hittat en plats att övernatta på, idag blir det Burger King hamburgare utan bröd! ( Det blev inte platsen vi trodde vi skulle sova på, vi åkte vidare) 

Nu är kl 20:48 och vi har passerat Fulda och hittade en plats att sova på bland massa långtradare och några husbilar, det känns skönt att äntligen få "vila" lite!
Vi har kört ca 47-48 mil idag, kanske lite kortare än vad vi hade räknat med, men det har varit mycket trafik, vägarbeten och en extra ONÖDIG runda! 
Avrundar dagen hyffsat nöjd, har varit trött, haft ont i nacken, varit i en dimma/bubbla och konstiga känningar i urinvägarna....
Hoppas det inte är uvi på gång!!!
Vi båda tycker att resan hittills gått väldigt smärtfritt!

Det kommer nog dröja ett tag innan jag får upp detta på bloggen, men jag gör det så snart jag har tillgång till wi-fi. 
Så här långt har vi kört idag ;)
Och här stannar vi för natten 

1 kommentar:

Caroline sa...

Verkar som att ni kommer se en hel del på er resa.
Har själv åkt bil två gånger den vägen från Kiel och neråt. Faktiskt till Jugoslavien, som hette då, till en by som heter Porec.

Ha en fortsatt trevlig resa!