14 juni 2014

Dag 3- 14/6-2014- genom Österrike till Slovenien

Vaknade väldigt tidigt idag då älskling skulle ut med Lazy. Vi började köra 07.15 från rastplatsen i Tyskland genom Österrike till Slovenien. 
Så underbart vackra vyer, helt breathtaking !!! Som i en sagovärld!
Höga berg och djupa dalar.
Bergstoppar som var täckta av snö, grönskande ängar med kossor och getter... Så ljuvligt för själen! 
Jag sov förresten nästan till 11.30 i bilen, så sjukt skönt eftersom hag vaknade med en riktigt jobbig huvudvärk, lindade en sjal runt huvudet för att skydda mot drag och så vips somnade jag. Så sjukt skönt! 
Precis vid gränsen till Österrike stannade vi och åt lite omelett och Lazy fick nosa, kissa och göra nr2. Hon lugnade ner sig avsevärt precis innan gränsen till Österrike. Så skönt, hon har flämtat och varit nervös nästan hela vägen ner till södra Tyskland. Pust! Skönt för henne att hon slappnade av, det har varit en lång resa för henne också.
Innan Österrike fick vi köpa vinjetter till ett pris av (Österrike 10 dagar, Slovenien 30 dagar) 38.50EURO. Vi fick även betala betala 11EURO i första tunneln och den andra tunneln 7EURo. 
Massa avgifter hit och dit, men de ska betalas för annars blir det massa böter.
17.35 Bestämde vi oss att campa på Smlednik, en riktigt mysig camping. Kostade 20Euro (2 personer och elplats) 
Vi duschade och jag pratade med vår dotter i telefon ( som inte alls mådde bra) 
Och sedan gick vi och åt en sen middag i restaurangen. Fisk stog på menyn i dag för mig och mixed grill för mannen ❤️

Förutom huvudvärken så har jag haft en bra dag, resan har gått bra och det har inte ens känts trots drygt 76 mil.
Beror nog på att jag ständigt är i min lilla bubbla av tjock dimma ;) försöker njuta av det vackra!!! Så ljuvligt för själen !
Så här långt kom vi dag 2.
Saknar dem där hemma, särskilt vår dotter och Loke, men också våra alldeles underbara grannar, en stor kram till er från oss i Slovenien. I morgon åker vi ca 2 timmar till Kroatien, ska bli skönt att komma till en plats där vi ska stanna ett tag, hur många dagar det blir, vet vi inte riktigt ännu.


Inga kommentarer: