18 januari 2018

LCHF PIZZABOTTEN MED MANDELMJÖL OCH POFIBER


PIZZABOTTEN LCHF


  • 170g mozarella
  • 55 g färskost
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 40 g mandelmjöl
  • 45 g pofiber


Blanda mozarella och färskost i en bunke.
Micra ca 1 minut på fullen och rör sedan om degen.
Micra 30 sekunder till och tillsätt ägg, mandelmjöl och pofiber.
Platta ut små tunna plättar eller en stor på bakplåtspapper.
Grädda i 12-15 minuter på 220 graders värme, tills den blir gyllenbrun.
Ta ut och lägg på topping, grädda tills osten smält och fått gyllenbrun färg.

Nedan har jag räknat ut hur många kolhydrater pizzadegen innehåller, sedan tillkommer det ju det du lagt på pizza förstås.
Vi fick 4 rätt stora bitar pizza av degen, så ca 2,25 kolhydrater ( pizzadeg ) per slice.
Receptet kommer från brogebylchf

 
IngrediensEnergiProteinFettKolhydr.FibrerAlkohol
170 g mozzarella434 kcal32 g35 g0 g0 g0 g
55 g färskost152 kcal3 g15 g1 g0 g0 g
1 st ägg87 kcal8 g6 g0 g0 g0 g
0,5 tsk salt0 kcal0 g0 g0 g0 g0 g
40 g mandelmjöl237 kcal8 g22 g2 g2 g0 g
45 g pofiber93 kcal2 g0 g5 g32 g0 g
Totalt1003 kcal214 kcal689 kcal36 kcal64 kcal0 kcal
i gram53 g78 g9 g34 g0 g
i E%21%69%4%6%0%

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Inga kommentarer: