30 december 2013

Really 2013? - 2014 BE NICE!

Ligger här och tänker på det gångna året och jag kan inte komma på mycket positivt som hänt, tyvärr !
 Jag kraschade oktober 2012 och var helt sjukskriven till mitten av januari 20130, därefter kämpade jag med att jobba halvtid i 5 månader innan jag blev övertalad av 2 läkare att jag borde sjukskriva mig helt, annars fanns det risk för total kollaps. Så Maj 2013 accepterade jag läget i all frustration och har sedan dess varit sjukskriven 100%.

År 2013 har jag kämpat med och emot mig själv, jag har kämpat mot tröttheten, ångesten, smärtorna i kroppen och viljan att bli bättre ..... utan framgång!
Jag har ständigt kämpat med att försöka acceptera det man får gå igenom även om inget hittills har hjälpt mig. Några försöker förstå, men hur ska någon förstå som inte gått i mina skor? När ....inte ens jag själv förstår vad det är jag kämpar med.

 
Mannen min har kämpat med envisa förkylningar som inte velat ge med sig :(
Han har varit sjuk mer eller mindre hela hösten och hela våren har han kämpat med att förstå och hjälpa mig med allt vad det innebär att vara anhörig till en utmattad, trött person med smärtproblematik.
Jag är så tacksam för att han stått vid min sida, jag skulle aldrig klarat mig utan honom.

Dottern har kämpat med ett och annat hon också, tyvärr. ( Går inte in på detta här, hon säger att det är ok att jag skriver om det, men jag väljer att inte göra det än i alla fall )
 
Mamma har kämpat med sina krämpor och i våras började hon att få problem med att svälja och det har resulterat i att hon inte kunnat äta ordentligt på länge. Hon blev opererad för en tumör i magen i oktober ( godartad tack och lov för det ) En del komplikationer uppstod och en fruktansvärt lång väntan på all provsvar.
Halsen är fortfarande inte utredd ordentligt och hon har gått ner nästan 30 kg ofrivilligt :( så nåt är galet. Att allt ska ta så himla lång tid? ( Inte konstigt om man blir knäpp av oro emellanåt )
 
Mycket annat har hänt, men jag går inte in på det alls, då vi ska försöka se positivt inför nästa år, det hjälper inte att älta det gamla, men jag tror ändå att mycket kan bearbetas genom att man ältar till en viss gräns och sedan går man vidare! Det finns ändå mycket saker i livet som man behöver bearbeta och att älta ett tag är ett av sätten att komma vidare!
Eller vad tror du?
Jag hoppas att nästa år 2014 är snällare mot mig och min familj!

Klockan är mycket och jag är rädd för att gå och lägga mig eftersom jag sov så otroligt dåligt förra natten. IGEEN! Jag sov mellan 24-02, (2 timmar) sedan låg jag vaken till ca 06.40 och funderade över livet igen! Vakendvala pågick ända fram till 10.00 då jag fick nog och gick upp och tog mig en kopp kaffe! Tankar som bara en mamma kan ha invaderade min hjärna om och om igen, jag kunde inte få stopp på surret i min hjärna, men jag fightades rejält för jag ville inte att tankarna skulle bygga bo! Vad hjälper det att grubbla egentligen?
Nu ska jag försöka lägga mig och jag hoppas innerligt att jag ska få sova i natt, jag behöver det så DESPERAT! 
En dag i taget, trots allt, genom allt, det är ju livet som pågår! 
Var rädda om varandra!
2014 BE NICE !

1 kommentar:

Piedra sa...

Min önskan för dig är att du ska få ett 2014 som blir bra mycket bättre än det gångna året, så ett Gott Nytt År önskar jag dig! Kram! ♥