29 november 2013

Utmattning, smärta och träning

Då har jag varit hos sjukgymnasten igen, blev inte mycket klokare från förra gången men då jag inte tränat på 3 veckor så har jag märkt att min värk minskat. Jag läste någonstans att det är samma hormoner som utsöndras när man stressar och tränar, så det kan ha varit en av orsakerna varför jag haft så olidligt ont. Jag kommer att promenera i ca 20 minuter 5 dagar i veckan och se om jag sedan kan öka upp till 45 minuter. Jag ska även försöka med mycket lätt styrketräning ... Vi får se hur det kommer att gå då jag helst tränar explosivt... Lul lull är inget för mig, men måste få ner på "stresshalten" i kroppen.
En del av texten nedan ( i bilden )från 
http://www.dagerberg.com/Stress.htm
Om jag varit jätte trött hela tiden även när jag tränade så är det inget mot vad jag känner nu när jag "bara" promenerar, nu är jag helt färdig + att jag sover lika illa, Max 4-5 timmar per natt och de timmarna sover jag inte ens bra! Vaknar hela tiden!
Det tråkiga med att inte kunna träna är att jag redan märker hur de lite mer tydliga musklerna jag lyckats bygga upp är borta och att kroppen blivit mycket slappare :( det går fort! 

Jag känner mig misslyckad för att jag inte kan kontrollera min kropp (smärta och träning ) och mitt mående ( tröttheten, frustrationen och ångesten ). Jag vill bara köra på som vanligt, men jag verkar inte fatta att jag inte kan, jag försöker, jag kämpar, men det blir pannkaka.... Jag vill bara vara mig själv igen... Orka igen... Träna igen... Jobba.... Träffa folk... 
Min man tycker att jag blivit sämre, så vi får se vad läkarn säger om det, kanske han ska följa med på nästa möte?!

Det är fredag och här sitter jag i soffan helt däckad, kroppen känns tung som bly och värker. Snart får vi fredagsbesök så jag ska försöka vila lite. Önskar er en fin helg! 

1 kommentar:

Tillbakatilllivet sa...

Jag har också precis läst den där texten skriven av Dagerberg. Precis det här är en het potatis även för mig då jag hela tiden försämrats så fort jag ökat min träningsnivå. Det som är tråkigt är att jag inte riktigt har träffat någon inom vården som har koll på detta, som kan vägleda mig till hur jag ska hantera min utmattning vs fysisk aktivitet. Hoppas att du får stöd i detta! Kram